Aktuality

18. 04.
ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY

Zápis do MŠ Tísek pro školní rok 2024/2025 se bude konat v pondělí 13. 5. 2024 v JÍDELNĚ ZŠ – přízemí budovy MŠ od 14.30 do 16.30 hod.
03. 04.
Zápis dětí do 1. třídy

Zápis dětí do 1. třídy

Zápis dětí do 1. třídy se bude konat v pondělí 29. 4. 2024 v době od 14.00 do 17.00 hodin v prostorách naší základní školy.
20. 03.
VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ U SLUNÍČEK

VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ U SLUNÍČEK

Srdečně Vás zveme na velikonoční tvoření se třídou sluníček. S sebou si přineste dvě natvrdo uvařená vajíčka.

KDY? 20.3. ve středu v 16:00
KDE? Ve třídě Sluníček

Základní škola a Mateřská škola Tísek, příspěvková organizace

Vážení rodiče,
vítejte na webových stránkách Základní školy a Mateřské školy Tísek, příspěvkové organizace, okres Nový Jičín. Jsem velmi ráda, že jste navštívili tyto stránky a mohli se tak podrobněji seznámit s naší školou a jejím prostředím. Doufám, že zde naleznete řadu potřebných informací o vzdělávání v naší instituci, že se zde dozvíte ledacos o jejích učitelích, zaměstnancích a žácích, kteří škole vdechují život.
Naše škola poskytuje vzdělávání žákům dle inovovaného Školního vzdělávacího programu (ŠVP) pro základní vzdělávání "Veselá škola".

Škola a školka

V současné době má ZŠ a MŠ 96 dětí.

Moderní technologie

Škola se profiluje jako moderní vzdělávací instituce vybavená potřebnou výpočetní technikou s přístupem k internetu. Všechny tři kmenové třídy jsou vybaveny interaktivními tabulemi a dataprojektory.

Zájmová činnost

Nedílnou součástí naší školy je také zájmová činnost. V současné době můžeme nabídnout kroužek rukodělný, myslivecký a klub logiky a deskových her.

Školní zahrada

K dalšímu smysluplnému využití volného času dětí slouží školní zahrada vybavená houpačkami, hrazdami, šplhadly a průlezkami, venkovním pingpongovým stolem.

Bezpečná škola

Ve škole se snažíme vytvářet bezkonfliktní prostředí budované na pozitivních vztazích mezi žáky a učiteli, tj. na vzájemném respektování obou stran a na základě partnerských vztahů mezi učitelem a žákem, mezi učitelem a rodiči.

Kulturní a společenská instituce

Škola je a musí být i nadále centrem kulturního a společenského dění v obci, musí se vyvíjet a zdokonalovat, musí umět oslovit děti i rodiče, otevřít se jim a nabídnout podstatně víc, než pouhé vzdělávání. A o to všechno se my, zaměstnanci školy, skutečně snažíme.

Školu vnímáme jako živý organismus a nedílnou součást obce, kterou je nutno zachovat i do let příštích.

Mgr. Lenka Veličková, ředitelka školy

Projekty školy